Киев получава титлата  на международната агенция Резонанс, предаде Гордон.Той, както

...
Киев получава титлата  на международната агенция Резонанс, предаде Гордон.Той, както
Коментари Харесай

Киев - почетен най-добър град в света за 2023 г.

Киев получава титлата  на интернационалната организация " Резонанс ", съобщи " Гордон ".

" Той, както и цяла Украйна, се трансформира в място на неизчерпаема храброст пред лицето на ежедневните нещастия ", показва Анна Бабинец, която е написала статия за Киев на агенцията. " Историческата столица на Украйна е фар на геройство и устойчивост, повел непослушен народ против свиреп агресор ", написа тя.

Като преимуществата на украинската столица са посочени евтините жилища, развитата транспортна и друга инфраструктура, разнообразният естествен пейзаж с огромни паркове и плажове в границите на града, множеството исторически монументи и гастрономическа просвета - от обикновените улични заведения до модерните питейни заведения и гурме заведения за хранене.

В публикацията се отбелязва, че след огромната евакуация при започване на съветската инвазия, Киев още веднъж е претъпкан с хора. Това се случва макар непрестанните бомбардировки.

" Въпреки че руснаците имаха намерение да завладяват столицата на Украйна за три дни, те по този начин и не се приближиха. Изправени пред решителна опозиция и страдащи от личната си непросветеност, те скоро се отхвърлиха от амбициозните си проекти. Няколко месеца по-късно множеството от жителите на Киев се завърнаха. Историята на града е цялостна с войни и революции, след всяка от които той неизбежно още веднъж разцъфтява в 1500-годишен цикъл на опустошаване и прераждане ", се споделя още в публикацията.

Кметът на Киев Виталий Кличко разяснява включването на града в класацията.

" Киев през днешния ден е сърцето на Европа, която продължава да се бори - за живот, за развиване, за хубостта на града и комфорта на неговите поданици ", написа той в " Телеграм ".

Наградата на украинската столица е " почетна ", т.е. той де факто е обособен от класацията на " 100-те най-хубави градове " на " Резонанс ".

За най-хубав град в света е посочен Лондон, следван от Париж, Ню Йорк, Токио и Дубай. В листата отсъстват български градове.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР